Fri Utbildning banner

Gå med

Hjälp till med webbplatsen och nätverket Fri Utbildning

Fri Utbildning är ett förslag till ett ideellt nätverk där du sponsrar med tid och kunskap.

Vi söker engagerade medlemmar som brinner öppna kunskapsresurser.
En medlem som gör en betydande insats för Fri Utbildning kallas "sponsor".

I ideellt arbete är ditt arbete alltid mycket uppskattad och en bra erfarenhet.
"Var och en efter bästa förmåga" i mån av tid, kunskap och egna resurser.

Bli sponsor du med

"Pay it forward" - Dela din kunskap!

Just nu söker vi speciellt:

Översättare:

Är du bra på ett språk och har stor kunskap i ett specifikt ämne? Du är förmodligen lärare men kan även vara privatperson som skriver mycket bra Svenska. Ditt uppdrag är att översätta en öppen kunskapsresurs eller lärresurs från originalspråket till Svenska. Du drivs av din kunskap i ett specifikt ämne och vill göra den tillgänglig för alla att använda. Vi hjälper dig att hitta en öppen resurs i ditt område och språk som du kan översätta.
Kontakt oss för mer information och intresseanmälan

Kommunikatör:

Är du bra på att uttrycka dig i skrift i sociala medier och har erfarenhet av öppna kunskapsresurser? Dela med dig av din erfarenhet genom att blogga, twittra, dela länkar på Facebook. Du kan uppmuntra dina läsare att skapa fler öppna kunskapsresurser och hitta till de resurser som redan finns. Du ger även råd till andra medlemmar i nätverket om hur de kan använda sociala medier.
Kontakt oss för mer information och intresseanmälan

Kampanjarbete:

Är du bra på att illustrera frågeställningar i bild och text? Ditt material delas på webben och kan användas i både sociala medier och i tryck, det är därför viktigt att du kan optimera bilder för webb och tryck. Det är en fördel om du har erfarenhet av öppna kunskapsresurser, men inte ett krav. Du får uppdrag från kommunikatör och önskemål från nätverket.
Kontakt oss för mer information och intresseanmälan

Nätverksansvarig för Fri Utbildning

Nätverket Fri Utbildning är under uppstart 2012 och vi söker en driven person med extra tid och erfarenhet av ideellt arbete. Du kan organisera medlemmar och nätverk och resurser som informationssidor, kommunikationskanaler, kampanjmaterial. Din huvuduppgift är att hitta och kontakta intressenter som kan bidra till nätverket och söka efter sponsorer som bära kostnader för nätverkets aktiviteter genom ekonomiska bidrag, lokaler, fika, IT-stöd m.m. Det är bra om du har erfarenhet av OER men inte ett krav.
Kontakt oss för mer information och intresseanmälan

Twitter tips!
YouTube tips!